Jeg måtte la kontrollfreaken fare

Det er deilig og flott med ferie.Særlig når ferien blir slik som den påska vi nettopp fikk her i nord. Når det er ferie kan man ladde batterier, kose seg litt ekstra med både god mat og gåtterier. Og man kan gjøre alt det man ellers ikke har tid eller mulighet til i hverdagen. For meg skjer ladding av batterier ute i naturen. Enten det er med fiskestang, på jakt, båltur eller bare en liten gåtur. Og denne påska har jeg virkelig fått ladda strøm!

Når man er blitt småbarns foreldre er det ikke lenger like kjapt og enkelt å komme seg avgårde ut i naturen. Det krever både planlegging, pakking, tid, smidighet, pågangsmot og en stor dose med tålmodighet.

(Og en stor bil)Selv om man planlegger aldri så mye blir ting sjelden slik som man hadde forestilt seg med barn på tur. Men det går faktisk helt fint det også!! Akkurat det at man ikke lenger kan planlegge og styre dagen som man vil lenger, er noe jeg har måttet jobbe mye med. I løpet av mine år som mamma har jeg blitt mye flinkere til å legge perfeksjonisten og kontrollfreaken i meg til side, og heller glede meg over det vi gjør sammen enn alle detaljene som kanskje ikke ble som de skulle.

Jeg er utrolig takknemlig for alle de flotte turene som vi fikk sammen som familie denne påska. Bare det å kunne få med seg en liten baby på 7 mnd på så mange, lange og flotte turer er ikke en selvfølge. Været spilte helt klart en stor rolle i dette. Det hadde ikke vært like lett å dra avgårde om snøen lavet ned. Men vi tok sats, pakka det vi trodde vi behøvde og dro avgårde. Og tenk at det skulle gå så fint!

Jeg har ikke fått solt meg, fisket eller gått riktig så mye på ski som jeg tidligere kunne gjøre på tur. Men jeg har fått gjort så mye annet flott. Gleden som jeg har sett i øynene til dem begge har i seg selv gjort det verd hele turen, og alt styret med å komme seg avgårde. Ja for det er jo ikke til å legge under en stol at det krever sitt å både tilrettelegge og komme seg avgårde på tur med en barn, og da særlig en liten baby. Men jeg har bare kost meg fra morgen til kveld, hver eneste dag. Selv om det til tider har vært både slitsomt og tungt, så har gleden med å kunne dele de flotte tur opplevelsene med hele familien veid mye tyngre.

 Bålkos for både liten, stor og firbeinte.Finne "hester" i skogen, som 4 åringen kunne ri på.Skigåing og akebrettkjøring.Pulktrekking og masse masse deilig påskevær.Det nye isfisketeltet vårt har såklart også mye av æren for den flotte tur-påsken vi fikk. Jeg kan bare ikke få rost det nok. Iløpet av ca 1 minutt er teltet oppe, og klart til bruk.

Noe som gjør det mulig å få en liten baby raskt inn i varmen om det behøves. Ja for det ble lunt og godt der inne bare av varmen fra sola. Selv om vi hadde primus med hver eneste dag var det kun to ganger at jeg måtte fyre opp litt ekstra der inne. Men da ble det til gjengjeld så varmt at vi måtte lufte litt :-) At dette fungerte så fint gjorde det mye tryggere for meg å ta med en så liten baby så langt til fjells.

I teltet kan man kose seg Og man kan tulle litt Nå venter jeg på helg, og krysser fingrene for at været blir greit slik at vi kan komme oss ut på nye eventyr.#påske #sol #friluftsliv #geteskimo #tur #familie #barn #hund #isfiske #fjellpulken

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sylvia Elise

Sylvia Elise

38, Tromsø

Følg mitt liv med lidenskap for jakt, fiske, friluftsliv, trening, hunder, et aktivt familieliv og en sunn livsstil.

Kategorier

Arkiv

hits